En kreativ kursus dag i Århus

Lørdag d. 22. november var der kreativitets dag i Århus med Kunstneren Helle Noer. Her kan du læse om 2 kursisters oplevelse af dagen og alle billederne fra den dag, kan ses her.

 

IMG_2188Det var med spænding, jeg tog til kreativ dag med ikoner. Jeg var egentlig ikke helt klar over, hvad ikoner var og hvordan de blev lavet.

Jeg havde ikke de store forventninger og slet ikke til mine egne evner til at lave ikoner.

Vi fik en fin gennemgang af Helle Noer, om hvad ikoner er og hvordan man kan lave dem. Vi så også forskellige ikoner ,hun selv havde lavet og nogle ikoner, nogle konfirmander havde lavet. Det var nogle meget flotte ikoner, vi så.

Det var svært at komme i gang, for hvordan skulle min ikon se ud? Hvad skulle den fortælle? Hvilke farver, motiver osv. Men da jeg først var kommet i gang gik det let. Hvis jeg gik i stå ,var det bare at spørge enten Helle eller de andre kursister. Der var altid god hjælp at hente.

Det endte med at jeg fik lavet to ikoner, som jeg er glad for.

Det var også spændende at se, de andres ikoner; hvad de fik ud af en træklods, maling, metal og lim.

Det var en dejlig og hyggelig dag i det kreative hjørne.

– Mie

 

Kreativ dag  lørdag d. 22 november hos KRIS i lokaler på Majdalen i Århus.

Jeg havde en dejlig dag med tid til fordybelse.

Efter et oplæg fra kunstner Helle Noer om ikoner og ud fra dagens tema: “Når alting ramler- hvad vælter min verden – hvordan reagerer jeg og hvor går jeg hen”,  havde vi mulighed for at fordybe os.

IMG_2184Med inspiration  og de mange forskellige materialer til rådighed, kunne vi så gå i gang.

Jeg fandt ret hurtigt ud af, i hvilken retning jeg skulle gå. Jeg viste lige præcis, hvad der betyder noget for mig og hvor jeg finder fred :  I Naturen, ved stranden og i skovene omkring mig, som jeg bruger rigtig meget. Derudover er  jeg  rigtig glad for at synge og synger 2 aftner om ugen..

Snart var jeg i gang og det var svært ved at løsrive mig, da vi skulle holde frokostpausen, men det var jo også dejligt at få lidt mad og få snakket lidt med de andre kursister.

Efter pausen arbejdede vi  videre på vores ikoner.

Jeg oplevede, at der var en dejlig afslappet stemning blandt os alle og jeg følte mig godt tilpas i gruppen.

Når jeg blev i tvivl om, hvordan forskellige materialer eller teknikker kunne bruges, var der altid en der kunne hjælpe og give nogle små fif og ideer, så jeg kunne komme videre med processen.

Helene Svendsen hyggede om os. Der var altid kaffe på kanden og dejlig kage og frugt.

Om  eftermiddagen kunne vi bare gå til og fra, som vi havde brug for, og der fik jeg også mulighed for at snakke lidt med nogle at de andre kursister.

Det var en rigtig dejlig dag, og jeg er glad for, at jeg fik mulighed for at deltage.

– Susanne