Årsmøde 2018

KRIS’ årsmøde blev holdt d. 21 April, der var næsten 30 fremmødte. Vi havde en dejlig eftermiddag sammen. Med sang, taler, skønt kaffebord og ikke mindst et fantastisk foredrag ved Peter Damgaard Hansen.

Han talte om Forsoningens kunst og -nådegave, på en meget kompetent måde, der viste hans dybe erfaring med mennesker gennem mange år, både på teologisk og psykologisk plan. Hans lille bog af samme titel kan købes på hans hjemmeside.

Først fik vi et indblik i hvilke følelser og sindstilstande og tankemønstre der er på spil i en konflikt f.eks. vrede, skyld, anger, tillid, mistillid. ja det var et kaos, men uden at det blev for tungt, Peter kan på hans stille intense måde også formå at flette håbet ind. Der er virkelig noget at arbejde med. Det er ikke umuligt selv om det ser kaotisk ud. Samtidig lægger han ikke skjul på, at forsoningen er en særdeles sårbar proces. Det koster noget at nærme sig ” det skræmmende minefelt” som han kalder forsonings arbejdet.

Der blev talt om store ord som anger og tilgivelse, med en vægt som jeg sjælden har hørt. Senere handlede det om at opbygge tilliden. Det – ikke længere at være alene i smerten, men at være fælles om den.

Sand forsoning fører altid til en fornyet og fordybet oplevelse af kærligheden. En ny forelskelse, bare på et dybere plan.

Det kan lige så vel være venskaber, der bliver dybere efter en forsoning.

Det var bare et rigtig godt foredrag, der gav lyst til at høre mere, men også lyst til at tænke nøjere over, hvordan er jeg overfor andre.

Dette er bare små udpluk – køb hans bog og bliv endnu bedre rustet til at klare dit venskab eller ægteskab. Den visdom er værd at trække på.

Helene Svendsen