Kursusdage med den kreative hobbi Quilling

Kursusdage med den kreative hobby Quilling

 Af/ Anna Kathrine Vig, frivillig terapeut i KRIS

En del af de klienter, vi møder i KRIS, lever med den fortælling om sig selv, at de ikke er født med kreative evner eller at de i hvert fald ikke er en særlig kreativ person. Emnet kreativitet og deres egne evner på det område dukker ofte op som et samtaleemne under deres Terapi-forløb.

Det er en af årsagerne til, at KRIS igennem årene har inviteret til forskellige slags kreative dage for nuværende eller tidligere klienter. På Krea-dagen kan den overbevisning prøves af.

Det er heller ikke alle mennesker, der kan blive ”dus” med strikke og hækle -tøjet som hobbyen, derfor prøver KRIS at give folk mulighed for at prøve andre slags hobbyer. Kreativitet/kreative evner er jo meget bred i sin betydning.

KRIS´s erfaring har vist, at mange af vores klienter oplever at have et ”frirum” og glæde ved at fordybe sig i en kreativ hobby midt i det ”svære”, som de står i, i hverdagen.
Flere personer har igennem årene oplevet, at deres kreative evner begynder at blomstre og udvikle sig via opmuntring gennem deres forløb hos KRIS, også for nogle af de personer som bestemt ikke troede at DE var kreative.

I år 2022 har vi kunnet tilbyde et Introduktionskursus til Quilling.

Quilling er kort fortalt; at du kan lave alle mulige flotte ting (blomster, juleting og meget mere) med papirstrimler.

Det var disse flotte figurer vi lærte at lave:

Jette, KRIS´s sekretær søgte fonde og fik penge til en underviser, en god basispakke med redskaber og papirstrimler til hver deltager.

Quilling kursus ét blev afholdt over 2 gange, ét i foråret i Herning og ét i efteråret i Aarhus. Deltagerne fik materialer med hjem så de kunne prøve det af, derhjemme.

Der var 10-12 deltagere hver gang.
Emilie Vig, 22 år var underviser. Hun var imponeret over deltagernes positive tilgang, udholdenhed og gejst for at prøve noget helt nyt.

  Neden under er en sammenfatning af kommentarer og indtryk fra nogle af deltagerne:

”Vi blev serviceret med mad. Der var plads til hyggesnakke. Selv om man ikke kendte de andre, så flød snakken let omkring bordet, især i pauserne. Man kunne deltage eller lade være.”

”Det var også dejligt bare det at komme hjemmefra, – prøve noget nyt, – møde andre nye, – være i et frirum. Vi talte ikke om de svære ting vi hver især står i, men jeg følte en fælles samhørighed.”

 

”Der var en dejlig tone i mødelokalet. Her kunne man være den, man er, og hver på vores måde. Og Quilling det var ikke så svært som jeg troede. Underviseren var god til at lære fra sig. Der var også indlagt pauser – det trængte man til fordi man var så koncentreret, skulle lige have styr på teknikkerne. Fordi, vi fik basis – pakken er det ikke så dyrt for én selv at gå videre med hobbyen. Mange tak til Jette/KRIS. ”
”Det har været rigtig hyggeligt at være med. Det var rigtig rart at vi gik hjem med færdige produkter hver gang.”

 ”Quilling har jeg længe haft lyst til at prøve. Nu fik jeg muligheden. Jeg er blevet ”bidt af det og Jeg har bestilt flere strimler. Det betyder meget for mig i den mørke vintertid kan gå ind på mit kontor, tænde meget lys og fordybe mig i at lave en kreativ hobby. Nu glæder mig også til at lave Quilling.”

”Jeg oplevede dagene som et pusterum, hvornår kan vi mødes igen om noget kreativt?”

Anna Kathrine:
Alle har givet udtryk for at de har nydt kursusdagene og flere har givet udtryk for at de ville forsætte med at lave Quilling. Deltagerne lavede 5 forskellige produkter. De havde derved lært grundteknikker nok til selv at kunne gå i gang med andre opskrifter og produkter.

Desværre har Firmaet ”Karen Marie Klip” udviklerne af Quilling-hobbyen, her i november måned fortalt, at har ophørsudsalg nu.  Karen Marie Klip har ikke kunnet sælge sit ”niche-virksomhed” og nu VIL HUN gå på Pension. Det er vi flere, som er lidt trætte af. Men det var nogle gode kursus-dage og flere har skyndt sig at købe sig papir-strimlere.

(PS: På You Tube, kan du skrive søgeordet ” Karen Marie Klip Quilling ” hvis du har lyst til at se mere om hvad Quilling er)