En efterårs/vinter hilsen

Vejret er lidt vådt for tiden, lige i første øjekast gråt og trist – men ikke ret længe.

Når jeg går min daglige tur med hunden får jeg hele tiden øje på nye ting. En dag er der lidt mange dåser i vejkanten, en anden dag falder mit blik på en gren – der er hverken bark eller blade, bare tør og næsten hvid. Den fanger mit øje, den er næsten som en vredet klud i strukturen nok 8-10 cm i diameter. Jeg betragter den lidt og ser det smukke i den, og der er endda flere i nærheden, tænker for mig selv: ”måske ingen standsede op og så dem, da de var i live”. Jeg overvejer at spørge landmanden, om jeg må tage et par stykker med hjem.

Barken skjulte måske dette – ligesom jeg nogengange ser vore klienter – ingen kan se på deres ydre, at der er et forvredet smertefuldt liv inden under huden. Måske sidder smerten endda i huden.

Men i dem alle er der noget smukt (perler) som ikke så mange ser, fordi der ikke er tid til at stoppe op og bare betragte.

Naturen har meget at byde på også i denne lidt mørke tid – en solstråle på en overskyet dag, lige ned mellem træerne eller husene kan da gøre en glad. Hvis man ellers lige stopper op. Træk vejret dybt og se dig omkring, lad skaberværket komme til dig, nyd det.

 – Helene Svendsen